YOGA TUNE UP

Yoga Teacher Advanced Teacher Training : Tune Up

CPD “The Yoga Teacher Tune-Up” : formation certifiante pour professeurs de yoga

23 au 26 août 2019

Horaires : 8h-17H30 tous les jours

Lieu : Somasana

Tarifs : 550 euros Early bird (inscriptions avant le 31 mai 2019) 600 euros tarif normal

Max 18 personnes

Informations supplémentaires et inscriptions par mail : opheliayogaparis@gmail.com

Attention : la formation aura lieu en anglais, des éléments pourront être traduits si besoin

 

Professeurs de Yoga, cette formation est faite pour vous ! 

Rejoignez Dav et Dan qui vous accompagneront pour développer votre voix/voie de professeur.

Accréditée par Yoga Alliance, cette formation 30/50h vous permet d’approfondir vos connaissances par une approche expérientielle centrée sur quatre domaines d’études clés.

La puissance du souffle, l’intelligence du mouvement, l'intelligence du séquençage et le toucher intuitif.

Cette formation a été développée dans le but de permettre aux enseignants d’aller plus loin sur les sujets qu’ils ont abordés dans leur formation initiale tout leur permettant d’améliorer leur pratique personnelle et leur enseignement.

 

A propos de Dav Jones,

 

Professeur et Responsable du studio Niya Yoga à Doha, Qatar. Davin enseigne également à l'international lors de retraites, de formations d'enseignants et d'ateliers.

 

Enseignant certifié 500 E-RYT, ses enseignements sont issus des traditions de Hatha, Ashtanga et Iyengar Yoga. Davin combine ces styles pour créer des cours qui peuvent parfois être challengeants, tout en adaptant la pratique à différents niveaux de praticiens.

 

Passionné par l’anatomie fonctionnelle, Davin guide les cours avec des instructions claires. Ses cours sont connus pour être particulièrement dynamiques. Féru d’inversions et d’équilibres sur les mains, il a développé des outils et des techniques pour guider les élèves de tous les niveaux en toute sécurité vers ces postures.

 

A propos de Daniel Morgan,

 

Convaincu que la pratique du yoga ne commence ni ne s'arrête sur le tapis, Dan dirige des cours, des ateliers, des retraites et des formations qui encouragent une exploration individuelle plus profonde.

 

Dan est E-RYT, YACEP, FRCms (spécialiste de la mobilité) et thérapeute masseur. Ses cours offrent un équilibre entre force et mobilité. Avec la philosophie «enseignez aux gens, pas aux postures» et avec la conviction que chaque corps est unique - il dirige une pratique qui va au-delà des postures.

Envoyé !

Erreur serveur

Join International E-RYT 500 Yoga Teacher, Teacher Trainer, YACEP Davin Jones,  and E-RYT 200 International Yoga Teacher, Teacher Trainer, YACEP, FRCMS, and Massage Therapist Daniel Morgan for their upcoming training ‘The Yoga Teacher Tune Up’

 

‘The Yoga Teacher Tune-up’ Yoga Alliance accredited 30/50 Hour training focuses on providing in-depth, experiential and applied knowledge regarding four key areas of study; The Power of Breath, Movement Intelligence, Sequencing Intelligence, and Intuitive Touch. This training was developed with the intention of providing teachers with further knowledge to take both their personal practice and their teaching capabilities to the next level.

 

Many 200 + 300hr trainings touch on the areas taught in this training, but often they only get covered in minimal detail - long story short, often due to intense scheduling and time restraint teachers are provided with just enough. This training intends to fill in the missing gaps on what both Davin and Dan consider to be some of the most integral and important aspects of being a Yoga Teacher.

 

 

Read more about Davin

 

Based at Niya Yoga, Doha, Qatar. Davin teaches internationally at retreats, teacher trainings and workshops. 

 

A 500 E-RYT teacher, his teachings are from the traditions of Hatha, Ashtanga and Iyengar Yoga. Davin combines these styles to create classes which can be challenging on occasion, with the awareness to adapt the practice to different levels of practitioners.

 

With a deep love of functional anatomy, Davin guides classes with clear instruction on posture alignment to allow the practitioner to create a fundamental understanding of the physical body. His classes are known to be vinyasa based with dynamic flows through the postures and longer holds to create depth and deeper understanding of the practice.

 

Davin has a liking to say the least for inversions and arm balancing. Having led workshops, retreats and teacher training courses worldwide, he's developed techniques to guide practitioners of all levels to safely bring these postures into their yoga practice.

 

 

Read more about Dan

 

Founded with a belief that the yoga practice doesn't start and stop on the mat, Dan leads classes, workshops, retreats and trainings that encourage a deeper individual exploration.

 

A 200 E-RYT, YACEP, FRCms (Mobility Specialist), and Massage therapist, he leads specialized workshops & CPD Trainings, co-hosts international Yoga Teacher Trainings & Retreats, and works with a number of private clients.

 

With a constantly evolving professional offering and practice, taking inspiration from both traditional and modern teachings, his classes provide a balance of strength and mobility, exploring the breakdown of postures to help practitioners achieve breakthroughs in their own personal practice and development. With the ethos 'teach people, not postures' and a belief that each body is unique - he leads a practice that goes beyond the postures. 

 

Having always used a physical practice as a gateway to explore the yoga practice as a deeper way of being, Dan teaches using Yoga asana (postures) as a way to ground into the present moment, and then also as a tool to move deeper into self-understanding, consciousness & awareness.

 

 

 

The Four Modules covered on - The Yoga Teacher Tune Up.

 

 

Power of Breath: 

 

  • What is happening Physiologically when we breathe.
  • Why breathing is paramount in a Yoga Asana practice.
  • How we utilize the Power of Breath in our Yoga Asana Practice.
  • Exploring what effect varying Pranayama methods have on the Nervous system and how we can Intelligently use them.
  • And More

 

Movement Intelligence: 

 

  • Explore the fundamentals of Movement 
  • Develop an Anatomical understanding of various stretching modalities and how they can be incorporated into your Movement Practices.
  • Flexibility vs Mobility: An exploration
  • Active ROM vs Passive Rom: An exploration.
  • And More

 

Sequencing Intelligence: 

 

  • Sequencing with Intention: The Power of your Why.
  • Learn to sequence with more Anatomical intelligence.
  • Learn to sequence with more creativity through the development of Themes.
  • Sequencing Vs Choreography: An Exploration.
  • And More

 

Intuitive Touch: 

 

  • The Importance of Intuitive touch: Exploring the why, the what, and the when of Assists.
  • Learning to Work with the nervous system, not against it! 
  • The Importance of Breathe in Adjustments.
  • For them or you? Exploring the Why of Assists.
  • And More

 

 

 

 

Guideline Daily Schedule:

 

 

 

Day 1 

 

  • Welcome and overview for 4 Days, give out manual / schedule / handouts etc (30-60 mins) 
  • Morning Practice: 60 Mins (9:00-10:00)
  • 15 Min Break 
  • Power of Breath Part 1 (2 Hours) 10:30 - 12:30
  • Lunch (12:45/13:00 - 14:00)
  • Movement Intelligence Part One(14:00 - 16:00)
  • Break 15 Mins
  • Movement Intelligence Part Two (16:15 - 18:15)

 

 

Day 2

 

  • Morning Practice 60 Mins (8:00 - 9:00)
  • Break 15 mins
  • Power of Breath Part 2: Why we breathe differently in different Postures 3 hours (9:15 - 12:15)
  • Lunch: 12:30 - 13:30
  • Sequencing Intelligence Part 1 - What do we already know / themes / anatomy / sequencing vs Choreography / cueing (2 hours) (13:30 - 15:30)
  • Break for 15 mins (15:45 - 16:00)
  • Intuitive Touch Part 1 - Exploring the world of Hands-on Adjustments / Cultivating intuitive touch Interactive Stations (Group Work + Feedback / Discussion)  (16:00 - 18:00)

 

Day 3 

 

  • Morning Practice 60 Mins (8:00 - 9:00)
  • Break 15 mins
  • Sequencing Intelligence Part 2: Backbends (90 Mins) + Twists (90 Mins) / anatomy / themes / cueing (9:15 - 12:15)
  • Lunch (12:12 - 13:15)
  • Intuitive Touch Part 2: Assisting Backbends and Twists (2.5 hours) (13:15 - 15:45)
  • Break 15 Mins (15:45 - 16:00)
  • Sequencing Intelligence Part 3: Forward Folds + Hips (2 hours) / anatomy / themes / cueing (16:00 - 18:00)

 

 

Day 4

 

  • Morning Practice 60 Mins (8:00 - 9:00)
  • Break 15 mins (9:00 - 9:15)
  • Intuitive Touch Part 3: Forward Folds + Hips (75 mins)(9:15 - 10:30)
  • Sequencing Intelligence Part 4: Armbalance / Inversions / Strength anatomy / themes / cueing  (2 hours) (10:30-12:30)
  • Lunch 12:30 - 13:30
  • Intuitive Touch Part 4: Armbalance / Inversions / Strength (75 mins)(13:30-14:45)
  • Break 15 mins (14:45 - 15:00)
  • Recap (15:00 - 17:00)
  • Ceremony (17:00-18:00)

Réalisation & référencement Site Responsive

Connexion